Зранку тростянчани помітили якийсь наліт, особливо помітним він є на автомобілях. Що ж це за речовина? 
01.10.2020 12:30


Через сильний вітер у ніч на 1 жовтня в Сумській області залишилися без електроенергії три населені пункти. Про це розповів директор департаменту цивільного захисту населення Сумської облдержадміністрації Олександр Милаш, -  Суспільне.

"Станом на 7-му годину по області були знеструмлені 2 лінії по 10 кіловат, 12 трансформаторних підстанцій і 3 населених пункти в Роменському та Конотопському районі", - повідомив Милаш.

За його словами запах диму, на який зранку 1 жовтня скаржилися сумчани, – це наслідок пилових буревіїв, які пройшли в області.

За даними моніторингу SaveEcoBot, на шосту ранку в Сумах стан повітря мав індекс 163, що означає шкідливий рівень для здоров'я. На 11 годину цей рівень знизився до позначки 114, що означає "шкідливий рівень для чутливих груп людей". Такий рівень може спричинити дискомфорт при диханні у людей із захворюваннями легенів, таких як астма, а також у людей з серцевими захворюваннями, дітей і літніх людей.

Даний моніторинг показує індекс якості атмосферного повітря, розрахований за формулою NowCast (US EPA) для головного забрудника повітря – дрібнодисперсного пилу фракції PM2.5.

sumy.today

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...