Живицький підписав розпорядження про виїзд за кордон свого радника, що фігурував у тендерному скандалі на Сумщині
09.01.2023 17:06

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький підписав розпорядження про виїзд за кордон декількох громадян. Серед них — радник Живицького Олександр Безніс. Лист з відповідним розпорядженням Сумська ОВА надіслала кореспондентам Суспільного Суми.

Розпорядження Дмитра Живицького датується 20 грудням. Воно видане на підставі листа від Донецької громадської організації "Блок активної молоді", заснованої у 2010 році. Одним із засновників і головою цієї ГО є Олександр Безніс.

Мета виїзду громадян, серед яких радник голови військової адміністрації, — перевезення через кордон України медичних вантажів, гуманітарної допомоги для області та ЗСУ й інших військових формувань. Виїзд за межі території погоджений, згідно з розпорядженням, з 20 грудня по 20 січня 2023 року.

Ім`я Олександра Безніса почало фігурувати в інформаційному просторі Сумщини після оприлюднення аудіозапису розмови сумських чиновників. За словами сумської журналістки Олени Адаменко, на записі Олександр Безніс погрожував працівникам державного підприємства "Дороги Сумщини", яке займається закупівлею робіт. Мова про 10,5 млрд грн на утримання доріг Сумщини.

30 грудня цю ситуацію Суспільному Суми прокоментував заступник голови Сумської ОВА Олег Клименчуков. Він сказав, що вважає скандал навколо дорожніх тендерів замовним. За словами пана Клименчукова, в адміністрації вважають, що опублікована розмова могла з’явитися, якщо замовником став сам директор ДП “Дороги Сумщини”.

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...