За крадіжки з приватних будинків тростянчан чоловіка засуджено до 3,5 років тюрми
16.10.2021 14:11

Тростянецьким районним судом Сумської області 11 жовтня 2021 року оголошено вирок стосовно раніше судимого 47-річного жителя Харківської області, який на початку грудня 2020 року прибув до м. Тростянець із м.Харкова з метою вчинення крадіжок майна місцевих жителів із заздалегідь заготовленими засобами для їх вчинення. До будинків чоловік проник шляхом пошкодження вікон. Із домогосподарства по вул. Островського 02 грудня 2020 року викрав золоті прикраси та грошові кошти в національній та іноземній валюті на загальну суму 52 541 грн. У будинку по вул. Володимира Великого 04 грудня 2020 року він здійснив крадіжку золотих прикрас та особистих речей господаря житла загальною вартістю 10 141 грн. Проте неподалік від місця вчинення крадіжки був затриманий працівниками поліції, які під час особистого обшуку вилучили у нього викрадене майно, яке згодом було повернуто власнику.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у пред’явленому обвинуваченні визнав повністю, та підтвердив установлені судом обставини вчинення ним кримінального правопорушення.  

Суд, дослідивши подані прокурором докази, визнав винним неодноразово судимого мешканця Харківської області у пред’явленому обвинуваченні за частиною 3 статті 185 КК України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднане із проникненням у житло, вчинене повторно).

Ураховуючи те, що обвинувачений вчинив тяжке  кримінальне правопорушення, не відшкодував завдану ним матеріальну шкоду, ніде не працює, вчинив умисний корисливий злочин, судом призначено чоловіку покарання у виді позбавлення волі на строк 3 роки 6 місяців.

Судом стягнуто з чоловіка на користь потерпілих 53 000 грн та 6 900 грн матеріальної шкоди та по 5 000 грн кожному моральної шкоди, завданої кримінальним правопорушенням.

Крім того, судом звернуто у дохід держави заставу в розмірі 63 060 грн, внесену за обвинуваченого його сином, оскільки обвинувачений порушив покладені на нього  обов’язки, передбачені при внесенні застави і понад півроку перебував у розшуку.  

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...