Юрій Бова провів зустріч з жителями Семереньківського старостату
22.11.2022 20:31

Міський голова Юрій Бова побував у Семереньках. Очільник громади розповів про ситуацію в громаді з наповненням бюджету, про шляхи відновлення громади, про співпрацю з міжнародними та українськими благодійними організаціями, які активно допомагають комунальним підприємствам та закладам, забезпечують гуманітарною допомогою громаду.

Зокрема, він зауважив, що через злочинні воєнні дії окупантів призупинило роботу одне з наших бюджетоутворюючих підприємств ПрАТ «Монделіс Україна», чимало підприємців не відновило свою діяльність. Міський бюджет втратив 60% доходів. Але громада швидкими темпами відновлюється, завдяки чітко налагодженій роботі Тростянецької міської ради з міжнародними та вітчизняними партнерами.

Які проблеми потребують першочергового вирішення в Семеренківському старостаті? Про це учасники заходу говорили міському голові. Юрій Анатолійович занотував про необхідність поліпшення якості мобільного зв’язку, про потребу в автобусному сполучення з містом у вихідні дні, про потребу в генераторах для школи, будинку культури.

Важливо, що люди відкрито висловлювали свої пропозиції та побажання й відчували, що владою громади їх почуто.

Далі мова йшла про ремонтні роботи, які необхідно виконати в сільському ФАПі та в школі. Міський голова зазначив, що школярі будуть забезпечені ноутбуками для онлайн-навчання. Він підкреслив: всі пропозиції, записані під час зустрічі, будуть включені до плану соціально-економічного розвитку Тростянецької громади на 2023 рік.

Торкнулися учасники зустрічі й такої важливої теми, як створення нових робочих місць. Активно обговорювався розвиток агрогосподарства. Зацікавила семереньківців і тема створення Центру родинного дозвілля на базі сільського Будинку культури.

У Тростянецькій громаді працює робоча група з дерусифікації вулиць. У Семереньках також підпадає під дерусифікацію одна з вулиць. Жителі села висловили пропозицію назвати її на честь 93 окремої механізованої бригади «Холодний яр», бійці якої знаходились в цьому селі і вели бій з ворогом під час окупації. Міський голова, у свою чергу, запропонував назвати вулицю на честь одного з загиблих героїв-тростянчан, які віддали свої життя, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України. Якою буде назва вулиці — вирішувати жителям старостату.

По завершенню зустрічі люди говорили, що «жива» комунікація з міським головою для них є важливою, і такі зустрічі необхідні для спільного відновлення, розвитку, планування життя в громаді.

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...