Яке майбутнє чекає на Тростянецьку лікарню? Питань знову більше ніж відповідей
22.06.2022 19:04

21 червня голова Сумської ОВА Дмитро Живицький провів нараду із представниками медичної сфери Тростянецької громади, де повідомив, що Тростянецьку лікарню, яку нещадно розстрілювали орки під час окупації міста, будуть відновлювати.

Голова адміністрації сказав: "Лише минулого тижня завершили технічне обстеження приміщень та отримали експертний висновок про стан будівлі.

Разом з керівництвом лікарні визначились з подальшими кроками".

Спочатку за рахунок коштів, виділених Урядом для першочергових робіт з відновлення, відремонтуємо покрівлі стаціонару та інфекційного відділення. Далі можна буде перейти до ремонту фасаду, внутрішніх робіт.

Обговорили і основні моменти реформування та розвитку системи охорони здоров’я Сумщини. Нагадаю, у Сумській області, як і в Україні загалом, формуватиметься нова мережа медичних закладів, які поділятимуться на надкластерні, кластерні, загальні та пункти первинної меддопомоги.

Тростянецька лікарня, як і всі інші, буде надалі працювати. Пацієнтам надаватиметься певний спектр медичних послуг, який відповідатиме рівню медичного закладу згідно нового розподілу".

Міський голова Тростянецької громади Юрій Бова не побачив особливого оптимізму в цих заявах і сказав: "Ось нарешті і голова ОВА Дмитро Живицький прокоментував інформацію щодо нашої лікарні.

А тепер по суті сказаного.
Ремонтувати будуть!
Звісно що будуть. Тільки коли?

Досі чекали б з всіма вибитими вікнами цієї заяви і майбутнього ремонту?

Нагадаю минуло майже 3 місяці після звільнення. Поки жодної гривні від області в лікарню. Звісно треба всі папери оформити. Розумію.

Ми ж її вже ремонтуємо. Поки без державних коштів. 5 поверхів стаціонару вже засклили, як і багато інших приміщень. Залучено вже більше 2 млн грн. Дякую всім благодійникам.

Друге. Після цієї заяви голови ОДА все ж не зрозуміло яке майбутнє чекає на лікарню в контексті нової реформи що готується. Жодної конкретики. Більш того подивіться відео, що виклав Павло Роженко з комісії.

Так там якийсь пан при голові облради за кадром говорить що одні туристи сюди будуть їздити а не лікування. Крім того на нараді голова ОДА наче пропонував в якийсь хоспіс її перетворити. Так? Дмитро Живицький це спростував? Не почув поки відповіді і в цьому тексті.

Я не буду тут писати враження наших працівників, що брали в цій нараді участь.
Воно не обнадійливе.
Але ми і раніше лікарню ремонтували коштом громади, а не області

Тому впевнено ідемо вперед.
Все буде добре".

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...