В магазинах може з’явитися небезпечний йогурт
07.09.2021 15:07

Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області інформує, що до Держпродспоживслужби надійшло інформаційне повідомлення системи (RASFF) від 31 серпня 2021 року № 2021.4355-fup 9 стосовно вилучення йогуртів з Італії.

Мова йде про виробника Granarolo SpA, Vernate (MI). Йогурти містять камедь ріжкового дерева, яка перевищує MRL для оксиду етилену та експортувались до України (місце доставки: ТОВ «Дистрибуційна логістична компанія «Пілот», пров. Володимира Усенка, 2, м. Харків, 61093).

Відповідно до статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.

У разі виявлення вищезазначеної продукції в обігу, просять негайно інформувати Головне управління Держпродспоживслужби в Сумській області за тел. (0542) 77 90 43.

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...