У Охтирці шахрайка викрала із будинку пенсіонера 250 тисяч гривень
09.08.2022 13:22

Співробітники Охтирського районного відділу поліції встановили та затримали зловмисницю, яка обікрала пенсіонера. Наразі їй вже повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

До поліції звернувся 86-річний мешканець районного центру та повідомив про крадіжку 4 000 доларів США та 110 000 гривень з його домоволодіння.

Зі слів потерпілого, до нього додому прийшла молода жінка, яка представилася представницею міжнародної благодійної організації, і попросила надати пенсійне посвідчення для оформлення документів для надання грошової допомоги та продуктового набору.

Тож чоловік вийшов до іншої кімнати за посвідченням, а коли повернувся «гостя» повідомила, що йому потрібно ще й написати заяву. Під час «оформлення» документів пенсіонер помітив, що на його подвір’ї хтось ходить, проте жінка заспокоїла його та сказала, що це представники її організації.

В подальшому в ході розмови незнайомка запитала чи має пенсіонер заощадження, оскільки скоро відбудеться реформа, тож гроші потрібно обміняти на купюри нового зразка. Довірливий дідусь повів зловмисницю до «схованки», де зберігав грошові кошти та надав їй для обміну декілька купюр. Виходячи, жінка пропустила господаря вперед тим самим залишившись поза полем його зору. Та вже через декілька хвилин зловмисниця покинула будинок потерпілого, а останній виявив, що у нього зникли всі заощадження.

В подальшому в ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники поліції виявили та зупинили автомобіль, на якому пересувалась зловмисниця. За кермом транспортного засобу перебував 27-річний чоловік, а в салоні 28-річна жінка, зовнішність якої повністю відповідала опису наданого потерпілим. Обоє вони жителі обласного центру.

В подальшому слідчі провели невідкладний обшук автомобіля та особистий обшук зловмисниці, під час яких було виявлено та вилучено 49 000 гривень та 1300 доларів США.

На даний час зловмисницю затримано в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України, вирішується питання про обрання їй запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...