Рейтинги партій на вибори в Раду
24.05.2019 10:58

Голосування пройде в липні, але на даний момент вже з'явилися рейтинги партій, які братимуть участь у парламентських виборах. Згідно з даними соціологічних опитувань, подолати 5% прохідний бар'єр у Верховну раду можуть 6 партій.

Партія президента Володимира Зеленського "Слуга народу" очолює передвиборний рейтинг. За неї готові голосувати 29,5% серед усіх опитаних (39,9% серед тих, хто точно збирається йти на вибори і визначився, кому віддати свій голос).

Друге місце в рейтингу у "Опозиційної платформи - За Життя". За партію Рабиновича, Бойка і Медведчука готові проголосувати 8,1% усіх опитаних (10,9% з невизначених).

Блок Петра Порошенка на позачергових виборах у Верховну Раду 2019 можуть підтримати 7,8% українців (10,6% серед тих, хто точно збирається голосувати).

Юлія Тимошенко йде на парламентські вибори з партією "Батьківщина", яка в рейтингу має 6,7% симпатій українців (9,1% визначилися).

Партія "Сила і честь", очолювана Ігорем Смешком, може пройти у Верховну раду IX скликання з таким відсотком голосів виборців: 3,8% серед всіх опитаних; 5,1% серед тих, хто точно буде голосувати.
Анатолій Гриценко з партією "Громадянська позиція" на парламентських виборах може набрати 3,7% (5% серед визначилися виборців).

За даними передвиборного рейтингу, від 1% до 5% підтримки українців ймовірно отримають: "Опозиційний блок - Партія миру і розвитку" - 2,6% (3,5% серед тих, хто визначився); Радикальна партія Олега Ляшка - 2,4% (3,3%); Всеукраїнське об'єднання "Свобода" - 1,8% (2,4%); Об'єднання "Самопоміч" - 1,5% (2%); Партія "Голос" Святослава Вакарчука - 0,7% (0,9%).

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...