Поліцейські переймаються безпекою дітей на вулиці
19.11.2019 11:39

В рамках проведення профілактичних заходів «Безпека дорожнього руху - це життя»  тростянецькі поліцейські в загальноосвітніх закладах міста проводять тематичні заняття, на яких повторюють з учнями Правила дорожнього руху, вивчають роботу світлофору, переглядають цікаві відеоматеріали.

Разом з працівниками поліції школярі пригадують вимоги до маленьких пішоходів, пасажирів та велосипедистів, повторюють значення дорожніх знаків та розмітки. Розбирають з учнями небезпечні ситуації, які виникають на дорозі через неуважність пішоходів та водіїв, нагадують юним учасникам дорожнього руху, що слід користування світловідбиваючими елементами одягу.

Крім того, поліцейські демонструють учням відеоматеріали з вивчення Правил дорожнього руху, на основі популярного мультфільму «Смішарики», які сприяють тому, що в легкій, невимушеній обстановці і ігровій формі вивчають всі основні дорожні знаки, розвішані на вулицях будь-якого міста.

Завершуються заняття вже на вулиці біля навчальних закладів, де школярі мають можливість особисто дослідити автомобіль правоохоронців, як ззовні так і з середини, спеціальні засоби, які використовуються в повсякденній роботі. А найсміливіші з малечі вмикають сирену та проблискові маячки і відчувають себе справжніми правоохоронцями. Школярі залюбки фотографуються з поліцейськими на згадку.

Такі уроки, за переконанням як педагогів, так і батьків, є надзвичайно корисними і ефективними, адже спілкування з поліцейськими краще запам’ятовується дітям.

Подібні зустрічі тростянецькі правоохоронці проводитимуть і надалі. Важливо, щоб діти довіряли правоохоронцям та розуміли, що поліція це не караючий орган, а функціонує для того, щоб забезпечити спокій громадянам.

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...