Після окупації відновив роботу музейно-виставковий центр "Тростянецький"
11.08.2022 21:49

У Тростянці вперше від початку повномасштабного вторгнення російських військових для відвідувачів запрацював музейно-виставковий центр "Тростянецький" — це фортеця "Круглий Двір", панська садиба Кеніга, музей шоколаду. Не змогли поки відновити краєзнавчий музей, який пошкодило вибухом.

"Ці зали як раз постраждали під час окупації нашого міста. Ми тільки перед цим закінчили ремонт, можна побачити, що деякі фрагменти доволі чисті, гарні, але постраждали під час вибуху", — говорить працівниця музейно-виставкового центру "Тростянецький" Юлія Дума.

У панській садибі Кеніга довелося замінювати вікна, які повилітали від вибухової хвилі. Більшість експонатів вціліла, в одній з кімнат впала шафа та зламала крісло початку 20 століття.

Поряд із маєтком Кеніга, у пам’ятці архітектури 18 століття, фортеці "Круглий двір", під час окупації, російські військові сховали свою техніку. У баштах організували снайперські лежанки – розповідає співробітник центру Ігор Медведєв. Котельну, що розташована поруч, росіяни використовували як туалет.

Відео Суспільне Суми

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...