Об’єктами уваги шахраїв стали одразу троє тростянчан
01.07.2020 08:45

У всіх випадках зловмисники діяли за однією й тією ж схемою – «ваш син став жертвою ДТП»

Протягом доби до Тростянецького відділення поліції звернулись троє місцевих жителів з ідентичними заявами про шахрайства. До кожного з них телефонував невідомий, який називався лікарем. Він повідомляв, що їхні рідні потрапили в дорожньо-транспортну аварію і отримали тяжкі травми. Тож для їх лікування потрібні великі кошти. І оскільки самі пацієнти не можуть приїхати до родичів забрати гроші, то замість них це зробить він сам.

Дві жінки 82-х та 84-х років без вагань погодилися. У домовлений час до них на автомобілі під’їхав незнайомець. Одна з жінок передала йому 1000 доларів США, а інша - 100 доларів США.

У 78-річного тростянчанина псевдолікар вимагав 3000 доларів США. Проте раніше пенсіонер вже чув про подібні схеми, тож вчасно збагнув, що насправді з ним спілкується шахрай. І замість того, щоб віддати гроші, зателефонував до поліції.

Наразі слідчі за фактами злочинів відкрили кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України «Шахрайство» та розпочали пошуки аферистів.

Поліція вкотре застерігає громадянам: не довіряйте незнайомим співрозмовникам, особливо тоді, коли мова заходить за гроші. Будьте уважні та обачні, і пам‘ятайте – жоден справжній лікар чи поліцейський не буде телефонувати вам з подібними питаннями. Так діють тільки шахраї. Тож зважуйте отриману від незнайомців інформацію, ніколи не поспішайте погоджуватися на малозрозумілі чи підозрілі пропозиції, і вам не доведеться бути жертвою злочину.

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...