Новообрані керівники Охтирського району за рік не заробили жодної копійки
10.01.2021 12:42

25 жовтня 2020 року відбулися місцеві виборі після яких було утворено Охтирський район на території колишніх Охтирського, Тростянецького та Велико Писарівського районів. На першій сесії Охтирської районної ради таємним голосуванням було обрано голову ради, раніше члена "Партії регіонів", а тепер депутата від партії "Слуга народу" - Кірічка Сергія. Пізніше, не зважаючи, на відсутність бюджету й заперечення частини депутатського корпусу було обрано другого заступника голови - Парталу Валерія. 

Обидва депутати після свого обрання подали декларації до НАЗК у яких виявилося, що ні один ні інший грошей у 2019 році не заробили. 

Сергій Кірічко задекларував лише зарплату дружини та 17 тисяч доларів готівки, які раптово з'явилися у сім'ї саме в декларації за 2019 рік, адже в декларації Світлани Кірічко за 2018, 2017, 2016 роки цих грошей не було. Було тільки 3 кредити (2 на себе, 1 на чоловіка) та допомога по безробіттю у сумі 20 тисяч гривень для Сергія Борисовича у 2017 році. Отже за 2018 та 2019 Сергій Кірічко не заробив жодної копійки, хоча йшов на вибори як заступник голови ТОВ "Комишанське". 

Валерій Партала пішов не далеко від свого начальника й в 2019 році сам не заробив жодної копійки, а прожити рік зумів на подарунок від мами із заробітків, у сумі 30 тисяч гривень. Ідучи на вибори Валерій вказав, що працює журналістом тростянецької газети "Тиджень". 

За нашою інформацію, питанням внесення недостовірних даних у декларацію вже займається НАЗК, а податкова служба проведе перевірки за попереднім місцем роботи обох чиновників. 

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...