Нове інфекційне відділення та тепломодернізований стаціонар відкрили у Тростянецькій лікарні
14.09.2021 09:53

Офіційне відкриття оновленого стаціонарного корпусу і водночас капітально відремонтованого додаткового інфекційного відділення на четвертому поверсі стаціонарного корпусу Тростянецької міської лікарні відбулося на День міста. 

У 2019 році Тростянецька громада взяла лікарню у свою власність і почала поступову роботу по перетворенню її на сучасний, конкуретноспроможний медичний заклад не лише Сумщини, а й усієї України.

Загалом 15 мільйонів гривень вкладено у оновлення лікарні. Тростянецькій громаді значну допомогу у цьому надав Міжнародний кредитний фонд NEFKO, завдяки кредиту на майже 13 мільйонів гривень (на п’ять років, під 3% річних). Ще близько 2,5 мільйони гривень залучені із міського бюджету. Саме із цих коштів у тепломодернізацію стаціонарного корпусу вклали 14,6 мільйони гривень. Роботи виконані у стислі терміни та якісно.

За ці кошти була проведена повна модернізація стаціонару, загальною площею 4295 кв. м. Замінено вікон та дверей загальною площею 1020 м. кв. Відремонтований дах, зроблений сучасний закритий заїзд для авто швидкої допомоги. Утеплена теплотраса. Встановлений індивідуальний тепловий пункт тощо.

Після цього стаціонарний корпус став настільки енергоефективний, що може економити для громади біля 2 мільйонів бюджетних коштів щороку.

Загальна площа відремонтованого інфекційного відділення - 189 кв. м. На його ремонт було витрачено 1,2 мільйони гривень, та на закупівлю обладнання плюс ще 600 тисяч гривень з міського бюджету.

Між іншим, це нове відділення спеціально пристосоване для надання медичної допомоги хворим на СOVID (там 10 стаціонарних ліжок, що забезпечені киснем).

Нова "інфекційка" забезпечена сучасними та якісними меблями, медичними ліжками, душовими кімнатами та санвузлами тощо.

На урочистому заході був присутній і Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко, який анонсував збільшення у наступному році заплат медичним працівникам. Він наголосив, що медсестра у 2022-му буде отримувати 13 тисяч 500 гривень, а лікар - 20 тисяч гривень.

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...