Нардеп відзначив волонтерів "Добробату" які взяли участь у понад 10 толоках у Тростянці
04.08.2022 20:05

До Тростянця з робочим візитом завітав народний депутат України Володимир Крейденко, Метою візиту народного депутата стало відзначення найактивніших волонтерів Добробату, які приймали участь у понад 10 толоках з розчищення зруйнованих будинків Тростянецької громади.

Володимир Крейденко вручив грамоти та комплекти спецодягу волонтерам сумського Добробату, які саме розбирали завали у обстріляній російськими танками будівлі Тростянецької лісодослідної станції. Він сказав, що вперше побувавши у Тростянці, був вражений масштабом руйнувань, а також тим, як згуртувалися волонтери з Добробату з місцевими людьми.

Народний депутат наголосив, що кожен розчищений волонтерами об’єкт повинен обов’язково бути відновленим у повному обсязі, і він буде вести діалог з обласною та центральною владою щодо повної реконструкції цих будівель.

У ході зустрічі народний депутат України поспілкувався з міським головою Юрієм Бовою, оглянув стан будівель Тростянецької лісодослідної станції та Тростянецької міської лікарні, які постраждали від артобстрілів під час окупації Тростянця.

Юрій Бова зауважив, що сьогоднішня толока є дуже важливою. Вона розпочинає комплекс заходів з відновлення зруйнованої пам’ятки державного значення – будівлі Краснотростянецької лісової науково-дослідної станції (колишнього будинку управителя маєтками Кеніга). Це пам’ятка архітектури національного значення, збудована в стилі модерн у парку "Нескучне" 1911 року.

Вперше ця будівля постраждала під час Другої світової війни, вдруге – під час окупації Тростянця військовими російської федерації. Наразі знищено велику частину маєтку, в тому числі цінну бібліотеку, але саму будівлю відновити можливо, щоб після нашої перемоги дати їй нове життя.

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...