На Сумщині стартувала кампанія з вакцинації від СOVID-19
25.02.2021 17:16

Учора вночі вакцина виробництва Oxford/AstraZeneca прибула в Сумську область. Проведення вакцинування від коноравірусної інфекції на особистому контролі голови Сумської облдержадміністрації Василя Хоми.
 
Сьогодні на території Сумського обласного клінічного госпіталю для ветеранів війни були проведені перші щеплення проти СОVID-19. Першим вакцинованим став лікар-анестезіолог Дмитро Білобров. За ним лікарі спостерігали 30 хв., наразі він уже знаходиться вдома.
 
За словами голови Сумської облдержадміністрації Василя Хоми протягом тижня буде проведена перша вакцинація першого етапу в області, друга доза вакцини буде введена пацієнтам через чотири тижні.
 
«Протягом місяця ми маємо пройти перший етап і провакцинувати близько 2700 осіб. Далі за заявкою управління охорони здоров’я облдержадміністрації на Сумщину надходитимуть наступні партії вакцини, і ми перейдемо до другого етапу, – зазначив Василь Хома напередодні початку кампанії з вакцинації. – Вакцинація є добровільною та безоплатною».
 
Другим вакцинованим пацієнтом була лікар Сумського обласного госпіталю для ветеранів війни Наталія Зеленська, яка з 26 жовтня працює у відділенні для надання допомоги хворим на COVID-19.
 
«Почуваю себе добре, жодних змін, які б відрізняли моє самопочуття «до і після» немає. Готова йти працювати, – розповіла вона. – Рішення про вакцинування – свідоме. Адже з кінця жовтня минулого року я кожен день бачу хворих, як з легким, так і важким перебігом хвороби, 6 місяців тому сама перехворіла. Тому якщо є можливість захиститися від хвороби за допомогою вакцини – я захищаюсь. Вакцинування формує імунітет до вірусу, допомагає попередити інфікування і навіть, якщо ви захворієте, то перенесете хворобу легше».
 
Лікар з мобільної бригади Наталія Дмитренко розповіла, що наразі вже вакциновано 6 осіб, всі вони почувають себе добре.
«Ми пройшли відповідне навчання з імунізації від COVID-19 вакцинами від Pfizer/BioNTech та AstraZeneca». Нас навчали особливостям зберігання вакцини, правильному введенню, розповідали про можливі побічні реакції і яку надавати першу медичну допомогу, у разі потреби, – говорила вона. – Я теж планую вакцинуватися. Це безпечно. Вакцини не можуть спричинити захворювання на COVID-19, адже не містять активних вірусів. Я закликаю всіх вакцинуватися, адже це єдиний спосіб захиститися від COVID-19».
 
 
 

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...