Хай в Україні будуть лише щасливі діти!!!
30.09.2019 12:36

Сьогодні, в останній день вересня, у день великого християнського свята Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, в Україні відзначається День усиновлення. Імена цих святих символізують найкращі людські почуття та моральні чесноти, які виявляють люди, приймаючи в родини дітей, які за різних життєвих обставин втратили свою сім’ю.

Усиновлення – це особливе батьківство, благородний і непростий шлях до щасливої родини. Все більше і більше українських сімей відкривають свої серця і двері домівок для дітей, які потребують допомоги, розуміння і підтримки з боку дорослих. Тому цей день став святом здійснення мрій, другим днем народження багатьох дітей та сімей.

Це свято для дітей, які отримали люблячих та дбайливих батьків. Це свято сімей, які взяли на себе відповідальність за долі дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

На сьогодні на Тростянеччині проживає 132 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: 64 дитини виховують опікуни та піклувальники, 37 дітей усиновлені, 23 дитини виховується у 11 прийомних сім’ях, 8 дітей виховуються у  дитячому будинку сімейного типу, який створено у 2018 році. У 2019 році створено прийомну родину, в яку влаштовано на виховання 3-х дітей, позбавлених батьківського піклування. Дві дитини довлашовані до дитячого будинку сімейного типу. Цьогоріч у районі уже усиновлено 4 дитини, відносно усиновлення трьох дітей готуються матеріали до суду, три подружні пари перебувають на обліку кандидатів в усиновлювачі та готуються стати батьками.

Дякую всім усиновлювачам, опікунам, прийомним батькам, батькам-вихователям! Прийміть доземний уклін та найщиріші слова поваги з нагоди Дня усиновлення. Ви відкрили дитині своє серце, розділили з нею свою любов і душевне тепло. Ви дали кожній дитині, яка зростає у вашій сім’ї, найважливіше — щастя мати родину.

Тим, у кого тільки-но народжується бажання допомогти знедоленій дитині, хочеться побажати, щоб прийняте Вами рішення про усиновлення дитини стало одним із найкращих рішень у Вашому житті. Хай любов, ласка, доброта, взаєморозуміння та відвертість допоможуть вам у будівництві міцного довголіття власної родини.

Якщо Ви бажає прийняти у свою родину обездолену дитину, потрібно звернутися до служби  у справах дітей Тростянецької районної державної адміністрації за адресою: м.Тростянець, вул. Миру, 2а, тел. 54946.

Наталія Воробйова, начальник служби у справах дітей

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...