Генплани сіл Кам'янецьке та Лучка схвалено на громадських слуханнях
29.04.2021 21:14

Найважливішим документом для розвитку будь-якого населеного пункту, для приваблення інвесторів є генеральний план. Від якісної розробки генерального плану напряму залежить подальший розвиток території. Пріоритетні напрямки розвитку міста чи села можна сформувати, лише обговоривши і узгодивши їх з людьми, які там проживають.
 
Сьогодні у Тростянецькій міській раді відбулися громадські слухання з презентації проектів містобудівної документації, а саме - Генеральних планів сіл Кам’янецьке і Лучка.
 
У заході взяв участь міський голова Юрій Бова, співробітники міської ради, сільські старости, представники сіл Лучка і Кам’янецьке, фахівці Гетьманського національного природного парку.
 
Підкреслив непересічне значення цієї події, Юрій Бова, очільник громади. Він зауважив, наскільки важливо в генпланах розумно розподілити територію і для розвитку плодово-овочевої переробної промисловості, і для розвитку туристичної, оздоровчої, культурної сфер. Адже все це передбачає створення нових робочих місць, формування туристичної привабливості території.
 
Обговорюючи представлені генплани, жителі сільської місцевості говорили, що особливої уваги і розбудови в селах потребують соціально-побутова й туристична інфраструктури.
 
Відтак, у Генеральному плані Кам’янецького передбачено розміщення на території села промислового виробництва, дитячого садочка, спортивного майданчика, футбольного поля, кемпінгового містечка, є також багато вільної житлової забудови тощо.
 
У містобудівній документації Лучки переважну більшість території віднесено до зони рекреаційного призначення. В ході жвавого обговорення майбутніми туристичними «магнітами» визнано громадський ставок, дві відпочинкові зони, майбутній центр зимового відпочинку (катання на лижах), майбутній туристичний центр у старовинній башті.
 
Учасники громадських слухань схвалити проєкти містобудівної документації відповідних Генеральних планів. Далі вони будуть винесені на розгляд сесії Тростянецької міської ради.

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...