ФК "Тростянець" вдома переграв Нікополь та піднявся в ТОП-5 чемпіонату
15.11.2021 09:37

Після того, як майже два місяці тому Тростянець програв вдома сумське дербі Вікторії (0:1), справи у городян пішли значно краще. За цей час команда Сергія Коритника програла лише одного разу – у Полтаві, а на власному полі очок майже не втрачала. Вдала серія матчів дозволила Тростянцю наблизитися до групи лідерів. Щодо ФК Нікополь, то дніпряни навпаки видають найгірший відрізок сезону. До Сумщини городяни прибули з серією у чотири поразки поспіль.

Першу нагоду для взяття воріт господарі поля мали вже на 2 хвилині. Втім Полянський не зміг пробити голкіпера Нікополя, коли м’яч після розіграшу штрафного і навісу у карний майданчик гостей опинився у ногах Віталія. Але далі гра проходила переважно у центральній зоні і наступну небезпечну атаку Тростянцю вдалося організувати лише після півгодини гри. Вона і стала гольовою. Гайван зробив навіс у гущу гравців в межах воротарського майданчика Нікополя, звідки Максим Ганжа примудрився проштовхнути м’яч за лінію воріт – 1:0.

Одразу після перерви Тростянець мав забивати вдруге. Це Генрі опинився на ударній позиції і що є сили пробив по воротах – м’яч влучив у стійку, ледь не розваливши ворота. Лише після цього Нікополь, як то кажуть, прокинувся. Спочатку Соловйов ударом з дальньої відстані перевірив на пильність голкіпера сумчан. А згодом гості провели атаку правим флангом, звідки Бутіч зробив чудовий навіс на лінію воротарського майданчику і Микита Фомін розстріляв Хмеловського з близької відстані – 1:1.

Таким чином господарям поля довелося знову йти вперед великими силами у пошуках гольових моментів. І гол у ворота Нікополя був створений досить несподівано. Тростянець розвивав звичайну позиційну атаку, під час якої Генрі віддав пас направо на Проданова, а Євген зупинився з м’ячем на лінії карного майданчику, адже пройти далі заважав захисник. Тоді Проданов вирішив спробувати закинути м’яч ударом-черпачком у дальній кут і в нього це вийшло. Баштаненко явно не очікував саме такого рішення від одинадцятки Тростянця, тому і не встиг зреагувати – 2:1.

Цей гол став переможним, адже гості у ті хвилини, що залишалися, не спромоглися хоча б на одну небезпечну атаку. Натомість у сумчан міг забивати Сліпухін, втім цього разу Андрій програв дуель голкіперу. Завдяки цій перемозі Тростянець піднявся вже на 4 сходинку у турнірній таблиці і за тиждень на сумчан чекає справжнє випробування прямим конкурентом з групи лідерів – Балканами.

20 листопада Тростянець на виїзді зіграє з третьою командою чемпіонату. Матч у прямому ефірі покаже ютуб канал ФК "Тростянець" та телеканал TVT, а також аудіотрансляція на "Доброму" радіо 105,4 фм. 

 

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...