Держава в смартфоні: Уряд презентував застосунок "Дія"
06.02.2020 14:41

Міністерство цифрової трансформації презентувало свій застосунок для смартфонів "Держава і я", який має на меті оцифрувати державні послуги та документи для українців.

Відповідна презентація відбулася у КВЦ "Парковий" сьогодні.

Участь у презентації взяли президент України Володимир Зеленський, прем’єр-міністр Олексій Гончарук та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Куратором цього проєкту був міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, однак на презентації його не було через хворобу.

"Інші країни йдуть до цього роками, а ми змогли за пів року. Наскільки мені відомо, ми стали третьою країною Європи, яка має щось подібне. На створення цього додатку не було витрачено жодної гривні з державного бюджету України", - заявив президент.

Наразі додаток уже можна завантажити із Play Market для користувачів операційної системи Android. В App Store для власників техніки Apple додаток доступний лише за посиланням.

Нагадаємо, у тестовому режимі додаток запрацював 16 грудня. Першим кроком були електронні права та технічний паспорт. У смартфон планують завантажити ще й паспорт та пенсійне посвідчення. Загалом у мобільному опиниться чималий перелік послуг.

Дізнатись більше по темі

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...