Держава почне фінансувати екскурсії для школярів?
31.10.2019 10:02

У програмі, в рамках якої виділятиметься фінансування, в 2020 році візьмуть участь 20% шкіл

З 2020 року в Україні має запрацювати так звана програма «мобільності» школярів, згідно з якою мандрівки учнів Україною оплачуватимуть коштом державного бюджету, заявив міністр культури, молоді і спорту Володимир Бородянський.

«Це програма, ми її так назвали, “мобільності” школярів. Це програма, коли діти з різних регіонів України будуть мандрувати Україною. Кожна п’ята школа буде задіяна в цій програмі в наступному році», – розповів міністр культури в ефірі «Радіо Свобода». Зазначимо, що у відсотковому відношенні в програмі загалом візьмуть участь 20% шкіл.

Бородянський додав, що цю програму вже підтримав уряд. Він висловив переконання, що вона також затверджена в бюджеті.

«Вони (школярі) не просто побачать Україну, вони, повернувшись у свій клас, у свою школу, будуть про це розповідати, це буде частиною їхнього завдання. Це більше, ніж просто мандрування», – додав міністр.

Нині для поїздок в межах країни школярі користуються окремими пільгами за учнівськими квитками. Зокрема, у поїздах «Укрзалізниці» діти віком від 6 до 14 років можуть їздити у пасажирських вагонах всіх категорій з оплатою вартості проїзду у розмірі 75% вартості проїзду дорослого пасажира.

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...