50 млн грн. аліментів отримали діти на Сумщині
26.04.2019 09:36

Прийняття ініційованого Міністерством юстиції України закону #ЧужихДітейНеБуває  стало лише першим кроком у комплексній програмі захисту дітей.  Запроваджені санкції для тих осіб, рівнозначно чоловіків та жінок, які ухиляються від підтримки своїх рідних дітей дали можливість в цьому році стягнути на користь дітей Сумщини 50 мільйонів гривень.

Як приклад, жінка з Тростянецького району, що народила чотирьох дітей, взагалі не займалася їх вихованням. Аліментами також не переймалась, накопичивши борг 12 тисяч гривень. Державні виконавці, виконавши вимоги Закону #ЧужихДітейНеБуває, яким суттєво посилено відповідальність за невиконання рішення суду про стягнення аліментів, змусили матір сплатити борг в повному обсязі.

Сумчанин Андрій ухилявся від сплати аліментів та на день повноліття дитини накопичив несплату, яка сягнула майже 26 тисяч гривень. Заходи примусового стягнення, застосовані до боржника та фінансові санкції, якими накладено штраф у розмірі 50% від суми боргу за несплату аліментів понад 3 роки в розмірі 13 тисяч гривень. Разом з тим, складений протокол про адміністративне правопорушення в порядку, передбаченому статтею 183-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення, став вагомим аргументом.

Перспектива підмітати вулиці рідного міста не привабила і чоловік сплатив весь борг у повному обсязі, разом зі штрафом та виконавчим збором. Ще один батько із Білопільського району, маючи майже 50 тисяч гривень боргу перед дитиною, зібрався за кордон. Проте Сумським прикордонним загоном було відмовлено останньому в перетині кордону, так як державним виконавцем вже була винесена постанова про тимчасове обмеження боржника у праві виїзду за межі України. Отже, довелося спочатку розрахуватися з боргами, а вже потім вирушати далі життєвими дорогами.

Несплачені аліменти залишаються під контролем юстиції Сумщини, тому практично щодня маємо позитивні результати – діти отримують від «забудькуватих» батьків кошти.

Популярні новини

Коментарі

Завантаження...